Sudah terbit dan berada di pasaran!

Pengesahan sudah diperolehi dari askar upahan di KLIBF bahawa dua buku sai fai di bawah sudah dibeli. Maka saya terpaksa bersabar yang penuh derita sementara menunggu askar upahan saya balik ke Sarawak, sebelum saya boleh membaca buku-buku tersebut.

Saga Horizon karya Fadli al-Akiti ialah sebuah sai-fai bertemakan post-apocalypse terbitan Alaf 21. Karya sai fai sulung Fadli al-Akiti berjudul Jian diterbitkan oleh DBP (Bakal di’spotlight’kan di sini, insyallah).
“Pada 3024 A.D… Manusia melata bumi diburui Jembalang Bertulang Besi, entiti yang menakutkan. Makhluk asing? Mereka tidak tahu, tetapi manusia kini bukan pemerintah bumi lagi. Datang seorang perwira bernama Rogue dan beberapa manusia lain yang memerangi jembalang-jembalang ini kerana dendam kesumat. Rogue bertemu Jafni, kemudian Sobri, dan akhirnya UMMI. Mereka dan Rogue akan bersama-sama merungkai rahsia di sebalik kezaliman Jembalang Bertulang Besi, rahsia yang akhirnya menggoyah jiwa mereka akan satu kebenaran yang menakutkan tentang manusia dan pilihannya.” Sinopsis dan foto diperoleh dari blog penulis.
Blog Rasmi Fadli al-Akiti
Ulasan “Jian” DI SINI dan DI SINI

Takluk Jagat: Bisikan Arisha oleh Zaki Zainol (Kangag) adalah salah satu tajuk dari barisan sai fai dan fantasi terbitan PTS. Ia adalah buku pertama daripada Trilogi Takluk Jagat.

“Senjata keramat yang dimiliki mempengaruhinya. Hati yang baik dan pemurah telah dikelabui dendam. Pada saat itu kekuatannya meningkat berkali-kali ganda. Anak matanya berubah daripada hitam kepada kelabu. Dia bersumpah akan menghapuskan sesiapa sahaja yang dambakan Takluk Jagat, termasuk keluarganya sekali, demi melindungi kaum Bunian. Dan pemimpin kaum Bunian turut bersumpah akan sedaya upaya menunaikan apa sahaja permintaannya.” Sinopsis diperolehi dari Laman Web PTS.
Blog Rasmi Zaki Zainol
Beli Bisikan Ariasha DI SINI

Advertisements

4 thoughts on “Sudah terbit dan berada di pasaran!

 1. fadz berkata:

  Salam, semoga ‘terhibur’!

 2. warisjagat berkata:

  ‘terhibur’?

 3. fadz berkata:

  ya, ada pembaca yg kata dia terhibur membaca saga, saya terkedu…

 4. kangaq berkata:

  Ya… semoga terhibur juga…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: