Sudah terbit dan berada di pasaran (kecuali di Sarawak!)

Saya sedang menunggu buku ini untuk dijual di bandar Kuching. Buku sulung dari sahabat saya Azrul Jaini yang juga  berasal dari Sarawak. Rasanya buku ini sudah berada di kedai-kedai buku di semenanjung, tetapi seperti biasa sungguh lambat hendak sampai di Sarawak. Kenapa tidak beli secara online? Saya ada sebab saya tersendiri. Tahniah buat Saudara Azrul kerana berjaya juga menghasilkan sebuah karya sai fai dan sekaligus mewarnai dunia buku Malaysia.

Sinopsis:

Galaksi Muhsinin adalah satu umat. Mereka berbilang bangsa tetapi bersatu. Mereka maju tetapi bertakwa kepada Tuhan.  Misi mereka cuma satu: menyebarkan rahmat ke serata alam.

Tahun 2205. Keamanan galaksi ini mula tergugat. Orang Zion sentiasa mengintai peluang. Liga Lanun mahukan maruah  mereka kembali. Maharaja Legion pula berikrar melunaskan sumpah maharaja Empayar Sibernatik Cyborg yang pertama.

Konflik tercetus apabila salah sebuah planet yang berlindung di bawah Galaksi Muhsinin cuba dijajah oleh pihak musuh.  Konflik dilanjutkan lagi apabila kapal angkasa yang membawa rombongan haji hilang selepas diserang oleh pasukan yang  tidak dikenali.

Kemakmuran yang dahulunya tiada tolok banding kini di ambang kehancuran. Di bawah kepimpinan Khalifah Zulqarnain,  mampukah Detasmen Mujahidin Elit ke-15 mempertahankan kedaulatan galaksi?”

Blog Rasmi Azrul Jaini DI SINI 
Beli Galaksi Muhsinin DI SINI 
Baca Prolog Galaksi Muhsinin DI SINI 

Sumber Kulit Buku: Bookcafe.com.my

Di tag , , ,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: